lørdag den 27. marts 2021

Velkommen til VerdenKennel Feel Happy’s første kuld kom til verden den 26/3-21 🇩🇰 
Vi byder Edition One kuldet hjertelig velkommen 

Efter et par dage med rumsteren rundt og svigtende appetit droppede Happys temperatur. Den blev fredag eftermiddag kl 15.30 målt til 36,8. 

Et temperatur drop under de 37 er et typisk tegn på forestående opbloknings fase som typisk vare mellem 4-24 timer. Happy var rolig, gravede lidt, pustede lidt, men var ellers rimelig afslappet. 


Min Fødsels hjælper Helle drog roligt ned i sit sommerhus i Mosevrå (nabo til vores sommerhus) da jeg sagde at der var ro på og ikke troede det blev før om natten eller måske lørdag formiddag.  

Helle havde nemlig fødselsdag, og skulle fejres i Mosevrå med sin mand og voksne børn dernede. 

Men 18.30 tiden syntes jeg godt nok hun var noget urolig.. Vi sad og spiste aftens mad og Happy sad foran terrasse døren og hun ville ud og ind og ud igen.. krympede ryg og sitrede.. okay så. Nu var udrivelses fasen igang. 

Jeg rejste mig og hun løb ind i hvalpekassen. Her blev døren lukket og jeg lænede mig tilbage og tænkte nu måtte jeg hellere ringe til Helle. 

Det nåede jeg slet ikke, for så var fødslen igang. Her bliver første hvalp født kl 18.55 En Han som blev mærket Blå 

 Happy havde helt styr på det hun skulle. Hun slikkede og åbnede hinden, bed navlestrengen over og slikkede hvalpen igennem hvilket stimulere dens vejrtrækning og at hvalpen kommer af med sin første mekonium (affføring) 

Ove fik ringet efter Helle, som løb fra sin fødselsdag menu uden en mundfuld og kørte mod Fredericia. Nok lige en anelse ud over hastigheds begrænsningen. 

30 min efter 19.29 kom der en tæve (mærket Rød) og 5 minutter efter en Han (mærket Grøn) 

Så blev jeg lige en anelse stresset. Jeg kunne dårlig nå at checke køn, veje og mærke dem med den fart.  

Heldigvis kom Helle inden de sidste hvalpe kom til verden. Det gav ro på mig og var en kæmpe oplevelse for os begge. Vi var dog egentlig ikke så meget til hjælp. Happy klarede nemlig dem alle så flot. Ikke til  en eneste skulle hun have vores hjælp. Ingen hvalpe skulle have hjælp eller livreddende vejrtræknings stimulation. Alle var livsduelige og klar på at hægte dig fast i mælkebaren.   

20.50 kom en Tæve (Orange) 

21.04 kom en tæve (Lilla) 

21.37 kom en Han (Brun) 

21.56 kom en Tæve (Gul) 

22.53 kom en Han (Sort) 

23.04 kom en Tæve (Hvid) 

Så på 4 timer og 9 min havde Happy lige født 9 skønne hvalpe. 

Happy blev “tvunget” med ud og tisse og fik tilbudt haveesuppe med kyllingefond i sengen, som hun spiste med velbehag. Havresuppe indeholder en lang række mineraler som kalk, magnesium, fosfor, jern og zink i forholdsvis store mængder og da væskebalancen også skal genvindes for mælkeproduktionens skyld skal der bare fyldes på hver 3-4 time. 

Natten forløb fint, med ro på, dog har Happy været plaget lidt af efterveer. Men hvalpene passes nidkært. Hun nødes med alt hvad hun ønsker og det serveres på sengen. Starter Mousse fra Royal Canin er pt favoritten og alt hvad jeg servere tilsat en klat mousse og lidt Kyllinge fond glider ned. 

Hvalpene hører til i den lille ende af vægtskalaen og nogen mindre end andre.  Derfor gælder det om at sikre at de mindste for en chance i mælkebaren. Så de største ikke puffer dem væk. Det er fast arbejde for mig den kommende tid, så alle udvikler sig som de skal. 

Jeg har rettet henvendelse til nogle få af jer hvalpekøbere der umiddelbart er garanteret en hvalp (hvis altså ikke noget utænkeligt sker 😳) Men der er stadig nogle der mangler svar. I vil høre noget inden for den kommende uge når der forhåbentlig fortsat er god udvikling i hvalpekassen. 

De af jer der har hørt noget må gerne tænke i hvalpenavne og sende det i bestemmer jer for hurtigst muligt når i har det klart. Inden for 3 uger bliver navnet registreret ved DKK. 

Kuldet bliver et “Edition One” kuld. Det betyder at alle hvalpe på stambogen bliver registreret med navnet 

Feel Happy Edition One xxxxx 

Navnet Boss og Nova er valgt så det kan i andre ikke vælge 😃 

Derudover skal vi have lavet aftaler for besøg her i hvalpekassen. De første 14 dage modtager vi ikke besøg men se i jeres kalender og kontakt mig for nærmere aftaler. 

Jeg glæder mig til at få rigtig mange besøg af jer 😁

Følg med på FB hvor jeg kommer til at spamme siden med hvalpe billeder de næste mange uger 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tilbageblik på 2021

2021 lakker mod enden og jeg ser tilbage på et år som har været fuld af kontrastfyldte følelser. Et år fyldt med forventningens glæde, masse...