tirsdag den 30. marts 2021

Det går stærkt 🐾

5 døgn er gået siden de små Edition One poterne kom til verden og hold da fast, hvor dagene flyver afsted når man svinder hen i “Puppy Triangle” 

Alle hvalpe hørte til i den lille fødselsvægt ende. Heldigt for Happy, for det er når hvalpene bliver for store at 90 % af fødsels komplikationerne opstår. Dem slap vi heldigvis for, da Happy jo smuttede dem ud som mandler næsten 😄  

Til gengæld gælder det om at sikre at de mindste i kuldet får en chance i mælkebaren mod de største der har tyngden med sig når der skal møffes for af få de bedste haner. 

Lille grøn vejede feks 176 g mod Hvid’s 356 g ved fødslen, hvilket jo faktisk er dobbelt størrelse. Men Grøn viste helt fra start at han var en stærk og livsduelig  fyr og han hører til typen der hænger i baren dagen lang. Kun lige med undtagelse af, når Foodkoma vælter ham om for en stund og maven er ved at revne 😄 



Det med foodkoma og nærved revnede maver er der vist flere der oplever 

På blot 4 døgn viste vægten i dag at Grøn i dag har fordoblet sin fødselsvægt 🎉  Flere følger efter i morgen og de kommende døgn.  I lærebøgerne skal hvalpe have fordoblet deres vægt inden 10 dage, så der når vi så rigeligt. 


For at få fyldt de små maver så godt op, kræver det at Happy også spiser på livets løs. Ellers kan hun ikke ligge nok mælk med. 

Det har været lidt af en kunst at få lokket mad i hende da hun har været lettere forkvalmet, sansynligvis pga de mange moderkager hun har spist men også efterve gener. 

Hun er blevet kræset om og har fået lige hvad hun kunne lokkes til. Hun er sågar håndfodret og fodret med en ske 😁🤪 

Men spise det skulle hun. Så når hun sagde nej tak til sit normale gode hvalpefoder som hun er fodret med under graviditetens sidste uger. Det der er meningen hun skal spise nu og så længe hun skal producere mælk, ja så måtte vi jo til at tænke kreativt. 

Hun har fået Starter Mousse dåsemad fra Royal Canin. Et, hvis du spørg mig, træls lugtende produkt. Men spørger du Happy, så er det en lækkert og cremet  posteg agtig mousse. Hun har fået det rørt i sin mad, sammen med fond fra kogt kylling samt kogt plukket kylling ned i maden.  Trods det så nægtede hun at spise det. Så måtte jeg lokke med håndfodring og siden med en ske, med lidt ekstra mousse på og på den måde blev skålen tom 😳

Hun har fået torskerogn og ost som lækker hapsere samt tilskud af flydende kalk for at undgå kalkchok samt lecitin tilskudsvitaminer for at undgå mælkeophobninger som kan fører til yverbetændelse. 

 I dag er appetitten langsomt ved at vende tilbage. Sørme en lettelse for ca 700g mad + det løse er meget mad at få lokket i hende med ske på en dag 🤪

I dag startede de fleste også med at skifte farve på de indtil nu farveløse trædepuder. Den sorte pigmentering trænger igennem og trædepuder samt snuder vil snart på den alle være helt sorte. 


 

Vi er starter på Bio sensor programmet og det klare de alle i stiv arm. Nogen brokker sig mere end andre, men det kommer også lige an på hvornår jeg “forstyrrer” dem for at irritere dem med mine øvelser 😆

Jeg har nu henvendt mig til alle hvalpekøbere og i er godt igang med at arrangere hvalpe besøg og ved at tænke på hvilket navn jeres hund skal have.

Vi glæder os rigtig meget til at se jer alle sammen.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tilbageblik på 2021

2021 lakker mod enden og jeg ser tilbage på et år som har været fuld af kontrastfyldte følelser. Et år fyldt med forventningens glæde, masse...