fredag den 26. februar 2021

Den søde ventetid er halvvejs

Happy er på dag 31 fra parrings tidspunktet - 33 fra ægløsning, hvorfra terminen udregnes. Der er 30 dage tilbage til forventet fødsel 🍀

Vi forsøgte at tage et mavefoto, men da Mille ville aflede de 2 gamle med en godbid imens var Happys snude og øjne lige ved at hoppe ud af hovedet på hende. Hun er blevet et TOTAL madmonster. Men man kan dog godt fornemme at den er vokset og at dievorterne vokser.. Hun har lagt 3 cm til sin omkreds.
Fra den kommende uge sættes fodermængde op med 10%, hvilket jeg er overbevist om at jeg ikke får klager over 😄 Hun begynder også at få mere energi holdigt foder og mængden fordeles over 3 gange dagligt da pladsen i maven bliver mere og mere trang fra nu af. 



Gennem de næste to uger vil de vigtige organer på hvalpene udvikles. 

Fostrene er nu valnødde størrelse. øjenlågene og følehårene på overlæben og over øjnene anlægges. Øreflippen vokser, så den næsten dækker over anlægget til øregangen. Dievorter med tilhørende mælkekirtler, samt de ydre kønsorganer begynder deres udvikling.

I løbet af den kommende uge vil fosterets poter begynde at forme det, der senere bliver til trædepuder og tæer. Omkring dag 33 lukker ganen, så efter denne dato kan ganespalte ikke opstå. I det hele taget er den mest risikofyldte tid, hvor kemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, nu overstået. dannelsen af tarmsystemet, som på dette stadium endnu befinder sig i navlestrengen er også i fuld gang med at udvikle sig. 


Happy er stadig fuld af energi og går med på de lange ture med sammen med resten af flokken. Hun er dog ikke så “fanden i voldsk” turbohurtig som hun indimellem er. Men løbe og finde pinde bliver det stadig til              

fredag den 19. februar 2021

Scannings dag

I dag var dagen hvor svaret på, om der kommer hvalpe efter daten imellem Happy og Ninja skulle udløses. 

Spændt og en smugle nervøs kørte jeg turen til Hinnerup, hvor FrisenborgVet skulle scanne hende. 

Hun kom op på madrassen med mavsen opad, håret blev barberet  af og gel blev smurt på. 

Dyrlæge Niels satte scannerhovedet på og vupti så var der med det samme et billede af en fin boble med en lille bitte hvalp med fint bankende hjerte på skærmen ❤️  Der var en gods slat flere af den slags fine bobler så det er stensikkert at daten har båret frugt. 

Nu er der bare at glæde sig over at Happy bliver tykkere og tykkere inde det bliver påske. 

Der sker jo rigtig meget de kommende uger. Lige nu ligger fostrene i hver deres lille væskefyldte blære, som er voksne fast på livmoderen med moderkagen liggende som et bælte rundt om maven på fosteret. De er ca. 2,5 cm i diamanter. Den kommende uge vil man kunne se anlæg til det der snart bliver forben og bagben og øjne og øre dannes. 

Ihhh hvor jeg glæder mig ❤️ 

Her er lidt billeder fra nogen af boblerne 🥰




lørdag den 6. februar 2021

Ingen Dummyer

Imens vi venter på at se om Happy skulle være gravid, så er der NUL dummyer til hende. Er hun gravid fortsætter denne restriktion. 

Et øget stressniveau er uhensigtsmæssig for hvalpene og vil påvirke dem i negativ retning. Dummyer og træningen vil uden tvivl øge stressniveauet hos Happy, da hun bare VIL det så meget, så derfor er der 0 træning. 

I dag er det 11 dage siden parring og Happy er begyndt at finde pinde alle vegne. Hun kan bestemt ikke forstå at der ikke skal samles dummyer tror jeg. Men ud over det så nyder hun de lange gå ture med flokken. Hun er stadig den hurtigste. 

Hun er blevet utrolig kælen og utrolig SULTEN.. det kan være tegn på graviditet, men det kan også bare være hormonelle påvirkninger siden løbetiden, så der er stadig ikke andet at gøre end at vente tålmodigt til jeg kan få hende scannet. 









Tilbageblik på 2021

2021 lakker mod enden og jeg ser tilbage på et år som har været fuld af kontrastfyldte følelser. Et år fyldt med forventningens glæde, masse...